In Spanje noemen ze de gevulde punt paprika’s met tonijn “Pimientos del piquillo rellenos de atún”. Een super makkelijk en snel recept, welke ook nog eens perfect past in een koolhydraat arm dieet. Lekker als fris voorafje maar ook als tapa als onderdeel van een tapasschotel is dit een aanrader.
Ingrediënten:
Hoeveelheid is voor een nagerecht voor 4 personen:
- 1 pot goed uitgelekte puntpaprika’s
- 2 blikjes tonijn
- Paar eetlepels mayonaise
- Zeer fijn gesneden rode ui
- Zeer fijn gesneden Granny Smith appel (zonder klokhuis maar met schil)
- 1 fijn gesneden gekookt eitje
- Vers gemalen peper naar smaak
- Klein beetje versgemalen zeezout
- Klein beetje pittige paprika poeder (Pimenton Picante)
Opties:
Mijn ervaring is dat de lekkerste tonijnsalades vaak maar maximaal 3-4 extra ingrediënten/toevoegingen hebben. Natuurlijk is dit heel persoonlijk, experimenteer eens met dit recept, kijk wat u het lekkerste vindt. En heeft u nog leuke tips om als extra ingrediënt aan dit recept toe te voegen, laat het ons weten…
- 10 groene olijven zonder pit fijn gesneden
- Uitgelekt half blikje mais
- Geschilde gekookte aardappel in kleine stukjes
- Fijn gesneden bieslook en platte peterselie
- Klein beetje crème fraîche voor extra frisse smaak
AAN DE SLAG:
Bereiding tonijn salade:
Voeg alle uitgelekte en fijn gesneden ingrediënten bij elkaar en begin met twee eetlepels mayonaise er doorheen te roeren. Het moet een stevige salade worden, anders loopt deze dadelijk bij het vullen direct uit de paprika.
Wanneer het een te stevige massa is, doe er dan nog een beetje mayonaise of dessertlepeltje crème fraîche bij. Wees wel voorzichtig met de crème fraîche, hierdoor wordt de salade wel snel te nat.
Maak op smaak met lekker wat vers gemalen peper, zeezout en klein beetje pimenton picante
Vullen van de puntpaprika’s:
Wanneer de puntpaprika’s goed zijn uitgelekt kunt u ze een voor een met een klein lepel vullen met het tonijnmengsel. Zorg dat ze een klein kopje hebben van salade, dat geeft opties het mooiste effect.
Garnering:
Leg de gevulde puntpaprika’s op een leuk bord of schaal met wat verse sla (rucola bijvoorbeeld, dit blijft lang knapperig) en maak het bord mooi op door bijvoorbeeld de puntpaprika’s in de vorm van het bord of de schaal neer te leggen.
¡Buen Provecho!