Pasen 2020
Pasen 2020 wordt een hele bijzondere… In Nederland geen bezoek aan de ouders of oma’s en opa’s in de verzorgingstehuizen, geen kerkdiensten en al helemaal geen gezellige paasbrunches met een grote groep familie of vrienden. Maar ook voor de mensen die al in Spanje wonen of altijd in Spanje zijn met de Pasen wordt het helaas een unieke Pasen. Geen processies en andere typische Spaanse Paasfestiviteiten. Zoals de traditionele picknicks van grote Spaanse groepen met familie en vrienden in de parken, bossen en op de stranden tijdens Pasen. Tenslotte is Pasen de belangrijkste feestweek in Spanje, nog belangrijker dan de kerst periode.
Viva la vida
Maar laten de mensen die gezond zijn hun zegeningen tellen, en genieten van de fijne dingen die we wel hebben in ons leven. Daarom 2 lekkere Paasreceptjes, om u te inspireren om toch die Paasbrunch maken, voor u samen, of uw gezin of misschien voor u zelf. Want zoals de Spanjaarden zeggen; Viva la vida!
Spaans gevulde eitjes
Recept is voor 12 gevulde eieren, mocht u nu met minder zijn even rekenen, ze zijn zo lekker dat ook al met u alleen of met zijn twee u dit slechts door 2 hoeft te delen.
Ingrediënten
- 6 eieren (dit worden 12 gevulde eieren)
- 4 plakjes Serrano ham
- 1 rode Spaanse peper
- 1 teentje knoflook
- 3 el mayonaise
- 1 tl Dijon mosterd
- 1 tl paprika poeder
- ½ tl Cayenne peper (alleen als u van pittig houdt, met kinderen zou ik deze achterwege laten)
- Fijn gesneden bieslook
Photo Courtesy of McCormick
Aan de slag:
Tip: ik kook altijd minimaal 1 extra eitje want soms ligt de dooier niet mooi in het midden en dan kun je het eitje niet mooi splitsen en dus vullen.
- Kook de eieren in ca. 7 a 9 minuten hard, ligt een beetje aan de grootte van de eitjes. Laat ze schrikken in koud water en laat ze in het water goed afkoelen.
- Hak het rode pepertje (zonder pitjes) en knoflook teentje fijn en bak even kort aan in een koekenpan in een beetje olie, max 2,5 minuut let op dat het niet bruin wordt. Schep uit de koekenpan en doe dit in een kom, waar strak de vulling in gemaakt wordt.
- Bak de Serranoham licht krokant in dezelfde koekenpan op halve pit. Even laten uit lekken op keukenpapier, en daarna in kleine stukjes snijden en toevoegen aan het peper/knoflookmengsel.
- Pel de afgekoelde eitjes, halveer ze, en schep met een ijslepeltje het eigeel uit de eieren. Voeg het eigeel toe in de kom, en voeg daarbij nog 3 el. Mayonaise, 1 tl mosterd, 1 tl paprikapoeder, lekker wat verse fijn gesneden bieslook (niet alles), naar keuze ½ tl Cayenne peper en een snufje zout. Meng alles even goed door elkaar
- Vul nu de eitjes met het mengsel, omdat het een grof mengsel is, kkun je dit niet heel gemakkelijk met een spuitzak doen. In dit recept kun je dit gewoon met een ijslepeltje doen. Wilt u dit liever toch met een spuitzak doen, gebruikt u dan een met een wat grover mondstuk.
- Leg de eitjes op een mooi schaaltje en strooi er nog wat paprika poeder en vers gesneden bieslook overheen als garnering.
Mimosa-cocktail
Een heerlijke Paascocktail maakt de Paasbrunch helemaal compleet. En omdat u nog thuis moet blijven, en niet in de auto hoeven stappen, kunnen we ”veilig” een cocktail drinken. Voor een alcoholvrije versie gebruikt u kinderchampagne of andere alcohol vrije bubbels maar een fles Rivella, of appelcider volstaat ook. Natuurlijk laat u dan ook de Grand Manier achterwege.
Recept is voor 6 kleine cocktails:
De ingrediënten:
- Verse sinaasappelsap 400 ml
- Grand Manier 6 el
- Gekoelde fles bubbels
- Verse munt blaadjes
Aan de slag:
Vul 6 gezellige coupes voor de helft met verse sinaasappelsap en voeg 1 el Grand manier hieraan toe. (voor de alcoholvrije versie slaat u dit over)
Vul nu aan met de gekoelde schuim of bubbel drank en garneer met een een paar kleine blaadjes munt en misschien nog een leuke paasversiering.