Tijd: ongeveer 15 minuten
Benodigheden (voor ong. 10 stuks):
- 350 – 500 gr verse champignons
- scheutje olijfolie
- 1 eetlepel roomboter
- 2 grote knoflooktenen
- 2 eetlepels gehakte verse peterselie
- scheutje droge witte wijn
- Zeezout en gemalen verse peper
Recept:
Ook hier is een goede voorbereiding, het halve werk, dus begint u met alle ingrediënten klaar te zetten alvorens u begint aan het recept .
- Pel de knoflook en hak deze fijn.
- Borstel de champignons schoon, snij een stukje van de onderkant af en maak er mooie schijfjes van.
- Giet nu een scheutje olijfolie in een koekenpan of hapjespan en verwarm deze te samen met een eetlepel roomboter.
- Bak nu de champignons eerst om hoog vuur aan en laat ze dan op lager vuur nog even doorgaren, voeg dan ook pas de in stukjes gesneden knoflook toe. Wanneer u dit namelijk direct doet heeft u de kans dat de knoflook verbrand en dit geeft een bittere smaak af.
- Voeg nu de witte wijn toe, laat even inkoken en strooit u nog wat vers gemalen peper en zeezout naar smaak over de champignons.
- Sluit de laatste 3 minuten de pan af met een deksel en laat voorzichtig even doorgaren zodat alle smaken zich goed met elkaar vermengen.
- Serveer de champignons op een leuk schaaltje en garneer het gerecht ruim met vers gehakte peterselie.