Huis aan de Costa
  • Home
    • Dienstenpakket
      • 01 Uitgebreide Informatievoorziening
      • 02 Een Persoonlijke Wensenlijst
      • 03 Een Diverse Selectie
      • 04 Lokale Bezoeken
      • 05 Begeleide Bezichtigingsreis
      • 06 Keuze ondersteuning
      • 07 Aankoopbegeleiding
      • 08 Financiële Begeleiding
      • 09 Nieuwbouw advies
      • 10 Meubeladvies
      • 11 Taalondersteuning
      • 12 Klantgericht Advies
      • 13 Netwerk van Geselecteerde Bouwers
      • 14 Flexibele Begeleiding
      • 15 Transparante Tarieven
      • 16 Regelmatige Updates
      • 17 Nazorg en Ondersteuning
      • 18 Juridische Begeleiding
  • Aanbod
    • Nieuwbouw
    • Resale
  • Voorbereiding
    • Het ontstaan van uw Spaanse droom
    • Waar en hoe wilt u wonen in Spanje
    • Hoe werkt een Spaanse makelaar?
    • De bezichtiging in Spanje voorbereiden
    • Uw Spaanse Hypotheek goed geregeld!
    • Woningen in Spanje gaan bekijken
  • FAQ
    • 183 Dagen Regeling in Spanje
    • Emigreren naar Spanje Costa Blanca – Wonen en leven in Spanje
    • Feestdagen in Spanje 2025
    • Feestdagen in Spanje 2026
    • Kosten levensonderhoud Spanje
    • Markten aan de Costa Blanca Zuid
    • Spaanse autonome regio’s en provincies
    • Spaanse boetes betalen
    • Wat is het verschil tussen een Finca Rústica en een Finca Urbana?
    • Spaanse onroerend goed begrippen
      • Abogado – Uw Juridische Begeleider
      • Cédula de Habitabilidad – Certificaat van Bewoonbaarheid
    • Spaanse woorden en taal
  • Nieuws
    • Juridisch
    • Plaatsen en regio’s
    • Recepten
    • Tips
  • Contact
    • Beoordelingen
    • Geregistreerd makelaar Costa Blanca Zuid
    • Patrick Arnoldus
    • Tarieven Huis aan de Costa
    • Werkwijze van Huis aan de Costa
    • Wie is Huis aan de Costa
    • Privacybeleid
  • Zoekopdracht
  • E-Books
    • 12 tips voor het kopen van een huis in Spanje!
    • Stappenplan naar uw Huis aan de Costa
    • Wonen aan de Costa Blanca Zuid!
+31 6 47 950 920
Huis aan de Costa
  • Home
    • Dienstenpakket
      • 01 Uitgebreide Informatievoorziening
      • 02 Een Persoonlijke Wensenlijst
      • 03 Een Diverse Selectie
      • 04 Lokale Bezoeken
      • 05 Begeleide Bezichtigingsreis
      • 06 Keuze ondersteuning
      • 07 Aankoopbegeleiding
      • 08 Financiële Begeleiding
      • 09 Nieuwbouw advies
      • 10 Meubeladvies
      • 11 Taalondersteuning
      • 12 Klantgericht Advies
      • 13 Netwerk van Geselecteerde Bouwers
      • 14 Flexibele Begeleiding
      • 15 Transparante Tarieven
      • 16 Regelmatige Updates
      • 17 Nazorg en Ondersteuning
      • 18 Juridische Begeleiding
  • Aanbod
    • Nieuwbouw
    • Resale
  • Voorbereiding
    • Het ontstaan van uw Spaanse droom
    • Waar en hoe wilt u wonen in Spanje
    • Hoe werkt een Spaanse makelaar?
    • De bezichtiging in Spanje voorbereiden
    • Uw Spaanse Hypotheek goed geregeld!
    • Woningen in Spanje gaan bekijken
  • FAQ
    • 183 Dagen Regeling in Spanje
    • Emigreren naar Spanje Costa Blanca – Wonen en leven in Spanje
    • Feestdagen in Spanje 2025
    • Feestdagen in Spanje 2026
    • Kosten levensonderhoud Spanje
    • Markten aan de Costa Blanca Zuid
    • Spaanse autonome regio’s en provincies
    • Spaanse boetes betalen
    • Wat is het verschil tussen een Finca Rústica en een Finca Urbana?
    • Spaanse onroerend goed begrippen
      • Abogado – Uw Juridische Begeleider
      • Cédula de Habitabilidad – Certificaat van Bewoonbaarheid
    • Spaanse woorden en taal
  • Nieuws
    • Juridisch
    • Plaatsen en regio’s
    • Recepten
    • Tips
  • Contact
    • Beoordelingen
    • Geregistreerd makelaar Costa Blanca Zuid
    • Patrick Arnoldus
    • Tarieven Huis aan de Costa
    • Werkwijze van Huis aan de Costa
    • Wie is Huis aan de Costa
    • Privacybeleid
  • Zoekopdracht
  • E-Books
    • 12 tips voor het kopen van een huis in Spanje!
    • Stappenplan naar uw Huis aan de Costa
    • Wonen aan de Costa Blanca Zuid!
+31 6 47 950 920

Spanje nieuws

Op zoek naar bepaalde kenmerken

Crema Catalana

By

huiskopenspanje.nl - Patrick Arnoldus

Posted in Recepten On 28 april 2019

Een heerlijk Spaans nagerecht, de Fransen hebben de Crème Brulee en de Spanjaarden hebben daarvoor in de plaats de Crema Catalana.

Leuk weetje:
De Spanjaarden eten dit massaal op 19 maart, op deze dag wordt Saint Joseph’s Day gevierd, wat in Nederland en België gelijk staat aan vaderdag. Een andere benaming voor dit nagerecht is dan ook  Crema de Sant Joseph of St. Joseph’s cream. Nog een leuk weetje is dat op deze dag citroenen geluk brengen, laat dat nu net een van de ingrediënten zijn van dit recept. Probeer het eens uit, en als extra Spanje liefhebber is dit extra leuk om met Vaderdag te maken, al smaakt dit nagerecht het hele jaar door zalig!

Ingrediënten:
Hoeveelheid is voor een nagerecht voor 4 personen:

  • 500 ml volle melk (dat is essentieel voor de binding, geen magere of halfvolle gebruiken)
  • kaneelstokje
  • rasp van de gekleurde schil van een halve sinaasappel
  • rasp van de gekleurde schil van een halve citroen
  • 1,5 eetlepel maïzena (fijn gezeefd, ook belangrijk voor de binding)
  • 4 eierdooiers
  • 3 eetlepels kristalsuiker (en eventueel zakje vanillesuiker)
  • Bruine rietsuiker om te branden

Extra benodigdheden:

  • 4 (ovenvaste) schaaltjes
  • Een suiker brandertje (indien u die niet heeft ook prima dan gebruiken we de oven of grill, maar dan wel ovenvaste schaaltjes gebruiken)
  • Een garder

Belangrijke tips:

Voor de citroen- en sinaasappelschil rasp (zeste)

  1. Wat u ook gebruikt, een citroen/limoen/sinaasappel/mandarijn om zeste van te maken (de rasp van de gekleurde schil van de citrusvrucht), deze MOETEN onbespoten zijn. Anders is de kans heel groot dat u gif binnen krijgt van het bespoten citrusfruit. Geen biologisch citrusfruit voor handen, zorg dan dat u de schil echt goed schoont boent alvorens u voorzichtig alleen de gekleurde laag van de schil eraf gaat raspen.
  2. De bereiding van dit recept is in 2 delen, het warme gedeelte en het koude gedeelte, het enige echt lastige is deze 2 samen mengen, het is cruciaal om dit heel gelijkmatig te doen voor de juiste binding ervan

AAN DE SLAG:
De bereiding duurt ongeveer 25 minuten, vervolgens nog zo’n 2 uur laten opstijven in de koelkast. Als laatste gaan we de suiker branden.

Het warme melk mengsel:
Kook de 500 ml VOLLE melk in een pannetje met de sinaasappel- , de citroenrasp en het kaneelstokje op laag vuur zo’n 10 minuten. In de tussentijd maakt u het koude mengsel:

Het koude eiermengsel:
Split van vier eieren het eigeel en doe het eigeel in een kommetje. Voeg 3 eetlepels suiker toe (en eventueel een zakje vanille suiker, hoort er eigenlijk niet in maar vind ik zelf heel lekker). Doe hier nog de gezeefde maïzena bij en klop dit tot een gladde massa zonder klontjes.

Mengen van de koude en warme delen:

  1. Pannetje melk gaat van het vuur, de melk wordt gezeefd om zo de citrusvruchtrasp en het kaneelstokje te verwijderen.
  2. Doe nu voorzichtig een scheutje warme melk bij de het eierdooier mengsel en roer dit voorzichtig door, doe er nog een scheutje bij en roer weer voorzichtig door.
  3. Nu doen we het omgekeerd en voegt u voorzichtig het eiermengsel bij het melkmengsel en roer heel goed door tot een massa.

Opwarmen van het samengevoegde mengsel:

  1. Pannetje met het samengevoegde mengsel gaat op een laag pitje
  2. Ondertussen blijft u voorzichtig doorkloppen met een garde, maar het mengsel mag niet koken!
  3. Na ongeveer 8 minuten (kan iets korter of langer zijn)wordt het mengsel dik genoeg en kan de pan van het vuur. Giet het mengsel in de vier schaaltjes.

Nu doet de koelkast het werk:
Laat de Crema Catalana nu minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Dit is dan ook een ideaal dessert om eens te maken wanneer u eters heeft, want dit kan ver van te voren gemaakt worden. De laatste stap is namelijk zo gepiept.

De laatste stap, de suiker branden

Na minimaal 2 uur haalt u de schaaltjes uit de koelkast. Verdeel dan een dun laagje rietsuiker over de schaaltjes. Wanneer u een suikerbrandertje heeft kunt u de nu suiker kort branden/karamelliseren.

Wanneer u geen brandertje heeft, kunt u de suiker ook even laten karamelliseren onder de grill of de oven, maar dan moet u wel ovenvaste schaaltjes gebruikt hebben om de Crema Catalana in te serveren.  Zorg wel dat u de oven of grill even heeft voorverwarmd voordat u de schaaltjes erin zet!

Zodra de suiker mooi bruin gekleurd is EN NIET ZWART (dan smaakt heel vies) dan is dit heerlijke nagerecht klaar en dan rest mij alleen toch te zeggen….

¡Buen Provecho!

Share

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google Beoordelingen
Trustpilot

In de Spotlight

In de Spotlight
View Property

Luxe appartementen, zeezicht, Orihuela Costa

Prachtige zeer luxe appartementen vlakbij Playa Flamenco in Orihuela Costa…

Slaapkamers
2
Badkamers
2
Woonoppervlakte
75 M²
Nieuwbouw vanaf

€349.000 tot € 789.000,--

Recente berichten

  • Belasting bij verkoop van een woning in Spanje als niet-resident
  • Hoeveel eigen geld hebt u nodig bij het kopen van een huis in Spanje?
  • Energielabel vanaf 2030: is uw Spaanse droomhuis straks onverkoopbaar?
  • Moet ik in Spanje belasting betalen over de winst op mijn Nederlandse huis?
  • 11 Fouten bij het kopen van een huis in Spanje

Categorieën

  • Algemeen
  • Plaatsen en regio's
  • Recepten
  • Tips

Archieven

Huis aan de Costa

Een huis in Spanje kopen wordt tegenwoordig steeds populairder onder Nederlanders, Spaanse huizen zijn vaak een stuk voordeliger en daarnaast is het klimaat natuurlijk zeer aantrekkelijk. Het kopen van een huis in Spanje kan echter erg veel werk zijn en lang duren. Veel Spaanse makelaars geven de informatie of laten die huizen zien, die zij kwijt willen, maar niet de informatie of de woningen die u graag wilt hebben. Laat u daarom tijdens dit gehele proces begeleiden door een van de partners van huisaandecosta.nl en voor u het weet kunt u genieten van uw eigen huis aan de Spaanse Costa!

Contact met ons

Avinguda de Naciones 1-8, 03176 Lo Crispin, Algorfa, Alicante

+34 6 33 950 920

info@hadc.nl

Openingstijden

Onze kantoor openinstijden zijn: Maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 14.00 en uiteraard op afspraak.

Verder is Huis aan de Costa is 24/7 bereikbaar via WhatsApp en dagelijks telefonisch bereikbaar van 08:00 tot 20:00

Geregistreerd makelaar onder APIAL-nummer A224

Geregistreerd makelaar onder RAiCV-nummer 2671.

IVA B06994446 (BTW)

(KVK) Registro Mercantil de ALICANTE T 4396 , F 195, S 8, H A 175584

Belangrijke pagina’s

  • Beoordelingen
  • Tarieven
  • Privacy

Meest recente berichten

  • Belasting bij verkoop van een woning in Spanje als niet-resident
  • Hoeveel eigen geld hebt u nodig bij het kopen van een huis in Spanje?
  • Energielabel vanaf 2030: is uw Spaanse droomhuis straks onverkoopbaar?
  • Moet ik in Spanje belasting betalen over de winst op mijn Nederlandse huis?
  • 11 Fouten bij het kopen van een huis in Spanje
Google Beoordelingen
Trustpilot

Geregistreerd makelaar onder APIAL-nummer A224

Geregistreerd makelaar Costa Blanca Zuid

Geregistreerd makelaar Costa Blanca Zuid

Geregistreerd makelaar onder RAiCV-nummer 2671.

© 2010 - 2025. All rights reserved.

|

Designed by Commeau

Huis aan de Costa
  • Inloggen
Forget Password?

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.