Huis aan de Costa
  • Home
    • Dienstenpakket
      • 01 Uitgebreide Informatievoorziening
      • 02 Een Persoonlijke Wensenlijst
      • 03 Een Diverse Selectie
      • 04 Lokale Bezoeken
      • 05 Begeleide Bezichtigingsreis
      • 06 Keuze ondersteuning
      • 07 Aankoopbegeleiding
      • 08 Financiële Begeleiding
      • 09 Nieuwbouw advies
      • 10 Meubeladvies
      • 11 Taalondersteuning
      • 12 Klantgericht Advies
      • 13 Netwerk van Geselecteerde Bouwers
      • 14 Flexibele Begeleiding
      • 15 Transparante Tarieven
      • 16 Regelmatige Updates
      • 17 Nazorg en Ondersteuning
      • 18 Juridische Begeleiding
  • Aanbod
    • Nieuwbouw
    • Resale
  • Voorbereiding
    • Het ontstaan van uw Spaanse droom
    • Waar en hoe wilt u wonen in Spanje
    • Hoe werkt een Spaanse makelaar?
    • De bezichtiging in Spanje voorbereiden
    • Uw Spaanse Hypotheek goed geregeld!
    • Woningen in Spanje gaan bekijken
  • FAQ
    • 183 Dagen Regeling in Spanje
    • Emigreren naar Spanje Costa Blanca – Wonen en leven in Spanje
    • Feestdagen in Spanje 2025
    • Feestdagen in Spanje 2026
    • Kosten levensonderhoud Spanje
    • Markten aan de Costa Blanca Zuid
    • Spaanse autonome regio’s en provincies
    • Spaanse boetes betalen
    • Wat is het verschil tussen een Finca Rústica en een Finca Urbana?
    • Spaanse onroerend goed begrippen
      • Abogado – Uw Juridische Begeleider
      • Cédula de Habitabilidad – Certificaat van Bewoonbaarheid
    • Spaanse woorden en taal
  • Nieuws
    • Juridisch
    • Plaatsen en regio’s
    • Recepten
    • Tips
  • Contact
    • Beoordelingen
    • Geregistreerd makelaar Costa Blanca Zuid
    • Patrick Arnoldus
    • Tarieven Huis aan de Costa
    • Werkwijze van Huis aan de Costa
    • Wie is Huis aan de Costa
    • Privacybeleid
  • Zoekopdracht
  • E-Books
    • 12 tips voor het kopen van een huis in Spanje!
    • Stappenplan naar uw Huis aan de Costa
    • Wonen aan de Costa Blanca Zuid!
+31 6 47 950 920
Huis aan de Costa
  • Home
    • Dienstenpakket
      • 01 Uitgebreide Informatievoorziening
      • 02 Een Persoonlijke Wensenlijst
      • 03 Een Diverse Selectie
      • 04 Lokale Bezoeken
      • 05 Begeleide Bezichtigingsreis
      • 06 Keuze ondersteuning
      • 07 Aankoopbegeleiding
      • 08 Financiële Begeleiding
      • 09 Nieuwbouw advies
      • 10 Meubeladvies
      • 11 Taalondersteuning
      • 12 Klantgericht Advies
      • 13 Netwerk van Geselecteerde Bouwers
      • 14 Flexibele Begeleiding
      • 15 Transparante Tarieven
      • 16 Regelmatige Updates
      • 17 Nazorg en Ondersteuning
      • 18 Juridische Begeleiding
  • Aanbod
    • Nieuwbouw
    • Resale
  • Voorbereiding
    • Het ontstaan van uw Spaanse droom
    • Waar en hoe wilt u wonen in Spanje
    • Hoe werkt een Spaanse makelaar?
    • De bezichtiging in Spanje voorbereiden
    • Uw Spaanse Hypotheek goed geregeld!
    • Woningen in Spanje gaan bekijken
  • FAQ
    • 183 Dagen Regeling in Spanje
    • Emigreren naar Spanje Costa Blanca – Wonen en leven in Spanje
    • Feestdagen in Spanje 2025
    • Feestdagen in Spanje 2026
    • Kosten levensonderhoud Spanje
    • Markten aan de Costa Blanca Zuid
    • Spaanse autonome regio’s en provincies
    • Spaanse boetes betalen
    • Wat is het verschil tussen een Finca Rústica en een Finca Urbana?
    • Spaanse onroerend goed begrippen
      • Abogado – Uw Juridische Begeleider
      • Cédula de Habitabilidad – Certificaat van Bewoonbaarheid
    • Spaanse woorden en taal
  • Nieuws
    • Juridisch
    • Plaatsen en regio’s
    • Recepten
    • Tips
  • Contact
    • Beoordelingen
    • Geregistreerd makelaar Costa Blanca Zuid
    • Patrick Arnoldus
    • Tarieven Huis aan de Costa
    • Werkwijze van Huis aan de Costa
    • Wie is Huis aan de Costa
    • Privacybeleid
  • Zoekopdracht
  • E-Books
    • 12 tips voor het kopen van een huis in Spanje!
    • Stappenplan naar uw Huis aan de Costa
    • Wonen aan de Costa Blanca Zuid!
+31 6 47 950 920

Spanje nieuws

Op zoek naar bepaalde kenmerken

Calamares a la Romana y alioli

By

huiskopenspanje.nl - Patrick Arnoldus

Posted in Recepten On 1 juni 2018

In Spanje worden de Calamares veel gegeten als tapa, of als voorgerecht, maar ook bijvoorbeeld tussen een broodje. Heerlijk met een beetje citroensap erover en of met alioli (onderaan ook een recept hiervoor)

Deze gefrituurde inktvis ringen zijn ook ingevroren kant en klaar te koop. Echter zijn deze niet te vergelijken met de zelfgemaakte. De inktvis van de kant en klare ringen zelf is vaak taai en het deeglaagje eromheen veel te dik of sompig en er zit weinig smaak aan. Daarmee komen niet die mooie herinneringen naar boven waar u op een Spaans terrasje met een heerlijk glaasje wijn of sangria erbij zat te genieten van de Calamares a la Roma.

Daarom gaan we de Calamares lekker zelf maken, wat heeft u hiervoor nodig?

Een frituurpan met verse olie. Hoe goed de ingrediënten ook zijn, met oude olie kunt u nooit lekkere inktvisringen maken. Het is ook ongezond, sterker nog niets is lekker te maken met oude olie.

Wanneer u niet in het bezit bent van een frituurpan kunt u ook een grote (soep)pan gebruiken en deze tot de helft vullen met olijfolie. De pan moet zo groot zijn dat alle inktvisringen erin kunnen verdwijnen, lukt dit niet kunt u deze ook in twee sessies frituren. Waarschuwing: doet u nooit te veel olie in de pan, dus maximaal tot halverwege de pan. Wanneer u te veel olie in de pan doet, kan deze bij opwarmen namelijk gaan uitzetten en overstromen.

Ingrediënten voor Calamares a la Romana:

  • 500 gram schoongemaakte pijlinktvis
  • 250 gram bloem. U kunt ook heel goed volkorenbloem gebruiken, maakt de ringen wat knapperiger en doordat er dan meer vezels inzitten ook iets gezonder
  • ½ tl Cayenne peper
  • ½ tl paprikapoeder
  • Klein beetje zout
  • 2 geklopte eieren
  • 1 Citroen voor de garnering in parten en een toefje platte peterselie voor de kleur

Deze ingrediënten zijn voor een tapa van ongeveer 4 personen.

Als alles klaar staat, gaan we nu aan de slag:

  1. Zet de frituurpan aan en verwarm deze tot 180 graden. Of verwarm de pan met olijfolie op middelhoog vuur, pas op zet u de pan niet op te hoog vuur, want dan kan de olie verbranden en kunt u alles weggooien. Om te testen of de olie warm genoeg is, gebruikt u een stukje (wit) brood van een paar cm en laat dit voorzichtig in de olie zakken. Wanneer dit na 60 seconden mooi goudbruin en lekker knapperig is, is de olie op juiste temperatuur.
  2. Snij of knip met een keukenschaar de goed schoongemaakte pijlinktvis in dunnen ringen van tussen de 5 en 8 mm dikte. Te dik is niet lekker, probeert u echt dunner dan een centimeter te blijven.
  3. Voeg de bloem, Cayenne peper, paprikapoeder en wat zout bij elkaar in een grote kom en roer het even goed om. Doe daar de inktvisringen bij en zorg dat de gekruide bloem gelijkmatig verdeeld is op de ringen.
  4. Pak het kleine kommetje met de 2 geklopte eieren en haal de inktvisringen met een vork één voor één even snel door het eimengsel en laat deze dan gelijk voorzichtig in de hete olie zakken. En herhaal dit zo bij alle ringen.
  5. Na ongeveer 3 minuten zijn de ringen klaar, ze zijn dan lekker goudbruin. Omdat u de ringen een voor een in de olie laat zakken moet u ze heel voorzichtig met een schuimspaan er ook per stuk uithalen. Ze zijn hierdoor natuurlijk ook niet allemaal tegelijk klaar. Laat ze dan nog even heel even uitlekken.
  6. Leg de inktvisringen op een leuk diepbord, als garnering kunt u een paar citroenkwarten gebruiken en een toefje platte peterselie. Voor de echte smullers kunt u er wat stok- of ander lekker borrelbrood en een schaaltje zelfgemaakte alioli bijdoen, onderstaand een recept hiervoor:

Recept voor Spaanse Alioli

De naam Alioli is een samenvoeging van de twee belangrijkste ingrediënten van deze knoflookmayonaise. “All” en “oli” te weten knoflook en olie. In dit recept gaan we voor de bij de meeste mensen bekende vorm van Alioli, de knoflookmayonaise. Er bestaat ook een klassiekere versie met alleen olie, knoflook en een beetje zout, deze wordt met behulp van een vijzel gemaakt.

Ingrediënten voor Spaanse Alioli:

  • Sap van een halve citroen
  • 1 eidooier
  • 2 tenen verse knoflook (haal de groene kern eruit, deze geeft een bittere smaak af)
  • 2 tl dijon mosterd (of een andere maar zonder pitjes)
  • 1 el witte wijnazijn
  • 200 milliliter zonnebloemolie
  • 1 tl zeezout

Benodigdheden:

Een staafmixer

Bereidingswijze:

Doe het sap van de citroen, de witte wijnazijn, mosterd, de gepelde knoflook, de eidooier en het zout in de beker van de staafmixer en klop deze goed los met behulp van de staafmixer.

Hierna voegt u de zonnebloemolie langzaam en voorzichtig toe, met een draaiende de staafmixer om alles tot een gladde saus te vormen. Proef dan voorzichtig en voeg eventueel nog iets toe aan zout of peper.

Buen provecho

Share

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google Beoordelingen
Trustpilot

In de Spotlight

In de Spotlight
View Property

Chique ruime villa’s Rojales

Chique ruime villa’s, gebouwd in een perfecte mix van hoge…

Slaapkamers
3-4
Badkamers
3-4
Woonoppervlakte
109 M²
Nieuwbouw vanaf

€395.000 - € 620.000,--

Recente berichten

  • Twijfelt u welk huis u moet kopen in Spanje?
  • Grote vraag naar nieuwbouw aan de Costa Blanca Zuid blijft.
  • Belasting bij verkoop van een woning in Spanje als niet-resident
  • EPC energielabel en uw woning in Spanje: wat verandert er vanaf 2030?
  • Moet ik in Spanje belasting betalen over de winst op mijn Nederlandse huis?

Categorieën

  • Algemeen
  • Plaatsen en regio's
  • Recepten
  • Tips

Archieven

Huis aan de Costa

Een huis in Spanje kopen wordt tegenwoordig steeds populairder onder Nederlanders, Spaanse huizen zijn vaak een stuk voordeliger en daarnaast is het klimaat natuurlijk zeer aantrekkelijk. Het kopen van een huis in Spanje kan echter erg veel werk zijn en lang duren. Veel Spaanse makelaars geven de informatie of laten die huizen zien, die zij kwijt willen, maar niet de informatie of de woningen die u graag wilt hebben. Laat u daarom tijdens dit gehele proces begeleiden door een van de partners van huisaandecosta.nl en voor u het weet kunt u genieten van uw eigen huis aan de Spaanse Costa!

Contact met ons

Avinguda de Naciones 1-8, 03176 Lo Crispin, Algorfa, Alicante

+34 6 33 950 920

info@hadc.nl

Openingstijden

Onze kantoor openinstijden zijn: Maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 14.00 en uiteraard op afspraak.

Verder is Huis aan de Costa is 24/7 bereikbaar via WhatsApp en dagelijks telefonisch bereikbaar van 08:00 tot 20:00

Geregistreerd makelaar onder APIAL-nummer A224

Geregistreerd makelaar onder RAiCV-nummer 2671.

IVA B06994446 (BTW)

(KVK) Registro Mercantil de ALICANTE T 4396 , F 195, S 8, H A 175584

Belangrijke pagina’s

  • Beoordelingen
  • Tarieven
  • Privacy

Meest recente berichten

  • Twijfelt u welk huis u moet kopen in Spanje?
  • Grote vraag naar nieuwbouw aan de Costa Blanca Zuid blijft.
  • Belasting bij verkoop van een woning in Spanje als niet-resident
  • EPC energielabel en uw woning in Spanje: wat verandert er vanaf 2030?
  • Moet ik in Spanje belasting betalen over de winst op mijn Nederlandse huis?
Google Beoordelingen
Trustpilot

Geregistreerd makelaar onder APIAL-nummer A224

Geregistreerd makelaar Costa Blanca Zuid

Geregistreerd makelaar Costa Blanca Zuid

Geregistreerd makelaar onder RAiCV-nummer 2671.

© 2010 - 2025. All rights reserved.

|

Designed by Commeau

Huis aan de Costa
  • Inloggen
Forget Password?

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.